Следвайте Гласове в ТелеграмВоенна операция на САЩ в Червено море предизвиква

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВоенна операция на САЩ в Червено море предизвиква
Коментари Харесай

Напрежение между Мадрид и Вашингтон: САЩ включили Испания в операцията срещу йеменските хути без да я уведомят

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Военна интервенция на Съединени американски щати в Червено море провокира напрежение сред Мадрид и Вашингтон, написа El Pais.

Военната интервенция, стартирана от Съединените щати за отбрана на корабите, плаващи в Червено море, от нападенията на йеменските бунтовници, провокира ненадейно напрежение сред Мадрид и Вашингтон. Испанското държавно управление изрази неодобрение в понеделник, когато министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин включи Испания в листата на страните, които ще вземат участие в интервенцията " Защитник на просперитета ", командвана от Съединени американски щати, без авансово да я уведоми.

На представителя на испанското държавно управление Пилар Алегрия се наложи да отхвърли присъединяване на Испания. Тя съобщи, че страната няма да взе участие " едностранно " в обединението, макар че испанското министерство на защитата даде да се разбере, че може да го направи " в границите на НАТО или Европейския съюз ".

Австралия също отхвърли настояването на Съединени американски щати за изпращане на боен транспортен съд към нова задача " Защитник на просперитета ", чиято оповестена цел е да пази комерсиалните кораби от нападенията на йеменските бунтовници по южния метод към Червено море.

Австралийският министър на защитата Ричард Марлс посочи, че стратегическият фокус на страната е Индийско-тихоокеанският район. В същото време публична Канбера разгласи, че ще изпрати шестима членове на отбранителните сили в задачата " Закрилник на просперитета ".

Според първото известие от Съединени американски щати предходната седмица: Англия, Бахрейн, Канада, Франция, Италия, Нидерландия, Норвегия, Сейшелските острови и Испания се причисляват към тази задача.

Според неофициални източници френското министерство на защитата е оповестило, че военният флот на Париж във водите на Червено море ще остане под командването на Франция. 

В същото време формален Рим показва, че военноморската фрегата " Вирджинио Фазан " ще работи в Червено море за отбрана на националните ползи и в отговор на съответни претенции на италианските корабособственици.

Инфо: Агенция " Фокус "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР